#12 Drivhus til barneskolene

Dette er fortsettelsen på bloggeboken min: Et sant eventyr. 

I 2010 ga myndighetene i Kenya drivhus til flere Videregående skoler i Yatta distriktet som Gombolo er en del av. Drivhusene holder den brennende solen ute og fuktigheten inne. Poenget er at skolene skal få økte inntekter så de kan kjøpe inn mat til barna.

Da jeg kom til Gombolo i sommerferien 2010, fikk jeg se at tomatene i de to drivhusene vokste som bare det. På bare ett år kunne de tjene inn det drivhuset kostet (12 500 kroner). Nå som skolene har fått vann har de optimale forhold for drivhusene sine. Det gjør dem i stand til å dyrke til tross for den alvorlige tørken på Afrikas Horn.

Jeg tenkte at dette virket som en god investering, og ettersom vi la rør til tre barneskoler burde vi kunne sponse skolene som fikk vann med drivhus. Så iløpet av våren i år (2011) har jeg samlet inn penger til dette, drivhusene sto oppe på tre barneskoler nå i juni. Meldingene tilsier at det går veldig bra! Jeg fikk bildet over for litt siden – dere kan se hvor tørt det er rundt. Siden bildet ble tatt har de plantet tomater inni og kål utenfor. Det blir spennende å følge med på.

Vi ønsker å sponse flere skoler med drivhus, i første omgang trenger vi 5 drivhus. Hvis du vil være med å støtte dette, kan du bruke Aid in Action sin langsiktige konto, se: Konto for bærekraftige prosjekter

Jeg og prosjektlederne i Gombolo sysler med tanken om å lage en konkurranse mellom barneskolene – om å gjøre å få mest profitt ut av drivhusene og om å gjøre å lære elevene hvordan drivhusene fungerer. Hvis alt går etter planen skal premien være en tur til Mombasa med de barna som gjør det best på skolen. Men det er bare på planleggingsstadiet foreløpig og vi vil trenge ca. 250 kr. per barn. Men følg med – det blir spennende!

Skriv inn e-posten din i høyre spalte så får du vite hva som skjer.

Her leveres drivhusteltene til Momboni Primary School

Her kommer drivhuset til Gombolo Primary

Her får Gombolo Secondary Drivhus. På denne skolen sponser vi 26 flinke og fattige elever. Om det ikke hadde vært for dere som sponser elevene her, så hadde de ikke fått skolegang, så tusen takk!

Khadangadhini Primary har også fått drivhus. Det hadde visstnok vært den folkefesten da drivhuset kom med mange hundre mennesker til stede.

Postet i Bloggebok, Uncategorized
0 kommentarer på “#12 Drivhus til barneskolene
1 Pinger/Trashbacks for "#12 Drivhus til barneskolene"
  1. [...] i tillegg til plantekonkurransene og hønseprosjektet gjelder dette barnesentere, skolesponsing, drivhus, veskebedrift, lagring av såkorn og mat (for å være rustet til ny tørke) samt mange kommende [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>