#13 Rockefeller, innsamling, proteinpulver og brønnboring!

Som dere sikkert har fått med dere, så har de siste tre årene av livet mitt vært et sant eventyr, siden jeg var 19 år og kom til Gombolo landsby for første gang på en backpackertur så har utrolig mye skjedd. Til nå har over 10 000 mennesker i 8 landsbyer i Kenya fått et mye bedre liv fordi folk her i Norge har hjulpet meg med å hjelpe dem der nede. 

Men eventyret fortsetter som bare det! Fra nå skal jeg blogge om det som skjer og ikke snakke om fortiden. Bare de siste ukene har det skjedd masse:

De som leder prosjektene i Kenya var og besøkte meg her i Norge, her fra Operaen:

Her sitter vi og planlegger nye prosjekter – gled dere, mange morsomme og gode ideer!!! Skal fortelle alt sammen etter hvert som det skjer.

De siste ukene har jeg vært en del i media og snakket om facebookinnsamlingen jeg og flere facebookvenner starta 21. juli, klikk for å se:

Det kuleste med å være på TV må være sminkingen. På God morgen Norge hadde de en slags dings som kjentes ut som luft-tørking, den brukte de til å spraye på foundation.  Og det beste er at folk gir penger til barna i Somalia når de ser at unge folk engasjerer seg! Nå har det nesten kommet inn en million kroner.

Denne uka har jeg tatt initiativ til en studentaksjon og laget en plakat og en flyers som jeg har postet til studenter jeg kjenner i Bergen, Stavanger, Kristiansand og Grimstad, mange studenter i Oslo er også med:

Jeg lagde en event på facebook og fikk med meg venner på studiesteder mange steder i Norge, resten av uken og neste uke skal de henge opp plakater, gå med bøsser, dele ut flyers og holde korte appeller i klasserommene sine. Jeg har pakket og mamma har postet plakatene i dag.

Hvis 100 studenter/elever  sender hver sin sms vil 10 000 barn få mat. Tenk på det! Kanskje du kan få vennene dine til å gjøre det?? Barna er langt unna og sulter, men vi kan faktisk gjøre noe med saken. (Anbefaler alle å sende SMS med kodeordet MAT til 2090!!)

På tirsdag hadde jeg foredrag for nesten 600 mennesker på Rockefeller. Det var på et arrangement som heter First Tuesday og det var mye IT og business-folk til stede.

Temaet var sosiale medier og jeg fortalte om hvordan jeg har brukt facebook med mer til å samle inn over 2 millioner kroner og hjulpet fattige folk ut av den verste elendigheten på ganske kreative måter.

På onsdag kveld fikk jeg vite at de har funnet mye vann i brønn nr. to som vi borer i Kikuyuni landsby. Det blir fjerde landsby som får rent og tilgjengelig vann. De er ikke ferdig med å bore, så jeg venter spent på hvor mye vann det er der! Nå er de 135 meter ned i bakken.

Her er noen av barna i Kikuyuni som får rent og tilgjengelig vann i landsbyen sin for første gang i historien!

Og midt oppi alt dette går jeg på skolen! Jeg studerer ernæring (kosthold) på universitetet i Oslo, og denne uken har vi hatt et forsøk der vi har måtte: veie absolutt alt vi spiser og spise masse proteinpulver hver dag. Ikke nok med det har jeg måtte tisse på en flaske de siste to ukene… Haha, det er ingen som vet at jeg går rundt med flere liter piss i den store rosa veska (flaaaut)! Poenget er å se om det hjelper å spise proteinpulver eller om alt kommer ut igjen. Det finner jeg ut av når vi skal på labben i slutten av uken.

Stay tuned! Hvis du vil få med deg alle bloggene mine kan du gå inn på anneblogger.no og skrive inn mailen din i høyre spalte.

Postet i Bloggebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>