#2 Første møte med Gombolo landsby

Her er fortsettelsen av bloggeboken: Et sant eventyr

September 2008: Etter noen uker på backpacking kom jeg til Kenya. Jeg hadde en lokal venn og spurte  om hun visste om et barnehjem eller skole hvor jeg kunne komme og hjelpe til.
Min venn hadde en venn som hadde en venn. Han var skoleleder på Secondary School i landsbyen Gombolo som ligger sør-øst for Nairobi og tok meg med dit.  Det var skikkelig Afrika! Folk bodde for det meste i jordhytter, hadde høner, kuer og geiter og levde av å dyrke jorden. Ingen vaskemaskiner der i gården…

Her prøver barna å nappe ut hårene på armene mine - au så gøy!

Jeg planla å være på Secondary School (VGS) i én uke for å lære dem litt om menneskerettigheter, engelsk, fortelle om Norge osv.  Jeg hadde seriøst ingen større planer enn det,  og ante lite om at denne landsbyen kom til å endre livet mitt.
Etter to dager på Secondary møtte jeg barna fra barneskolen i landsbyen. Jeg prøvde å snakke språket deres, kikamba. (gikk ikke så bra!) Da barna fant ut at jeg hadde hår på armene tok de helt av. Det hadde nemlig ikke de. Det jeg ikke visste, var at alle disse barna var i fare…

Jeg fikk de lokale folka til å ta film av meg så jeg kunne sende den hjem til mamma og pappa i Norge – jeg skulle tross alt være ute på tur i fire måneder til… Filmen er litt amatør, men det er i hvertfall starten på noe som har blitt større enn jeg kunne forestille meg:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8HqhL-E4Hng&feature=player_embedded]

Se fortsettelsen i neste kapittel av denne bloggeboken!

Postet i Bloggebok
En kommentar på “#2 Første møte med Gombolo landsby
  1. Suzanne Rye sier:

    Må bare si at jeg har utrolig stor respekt for hva du gjør! Gleder meg utrolig mye til å lese resten av bloggboken din og se flere filmer. Håper at historien din en dag kommer ut i bokform, slik at alle mulige mennesker får høre om eventyret ditt.
    Må være helt fantastisk å kunne hjelpe andre – keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>