#3 Barna har ikke mat

Her er fortsettelsen av bloggeboken – Et sant eventyr

September 2008. Jeg var 19 år og på jordomreise og hadde ganske tilfeldig kommet til en landsby i Kenya:

I Gombolo landsby fikk jeg vite at det ikke hadde regnet tilstrekkelig siden 2006, avlingene hadde vært dårlige og i 2008 hadde det ikke regnet i det hele tatt. Matlagrene deres var tomme. Situasjonen var kritisk! Uten å vite det, befant jeg meg midt i en begynnende sultkatastrofe.

Etter å ha hilst på barna ble jeg invitert på kontoret til rektoren på Gombolo Primary School hvor de fleste av barna gikk. Jeg spurte han hvor mye mat barna spiste per dag. Og han kunne fortelle at pga. matmangelen og høye matpriser som rammet store deler av Øst-Kenya, hadde myndighetene stoppet skolematprogrammet noen uker før jeg kom til landsbyen.

Jeg begynte å spørre rektoren hvor mye mat barna trengte hver dag og ved hjelp av noen tidligere mattabeller og bøker fra FN som lå på kontoret hans, fant vi ut hvor mye de trengte per dag. Jeg spurte etter priser og brukte mobilen til å regne ut at et skolemåltid ville koste bare 50 øre! Jeg ble skikkelig frustrert over at FNs største bidrag var en bok hvor det sto hvor viktig det var med riktig ernæring og alt sånt når barna faktisk sultet!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UXlzLW1VFtg]

Det var så lite penger at selv jeg som 19-åring burde kunne gjøre noe med saken. Den første jeg kom på å ringe var selvfølgelig mamma som var her hjemme i Norge…

Se hva som skjer videre i neste kapittel av denne bloggeboken. Alt begynte på rektors kontor,  men siden det har det skjedd utrolig mye. Trykk på subscribe i høyre spalte for å følge med videre!

Postet i Bloggebok
2 kommentarer på “#3 Barna har ikke mat
  1. Ingrid sier:

    Hei, jeg beundrer prosjektene dine for fattige. Jeg har veldig lyst til å gjøre en forskjell for de som mangler det meste, slik du gjør : ) Det er rart at det skal så lite penger til for oss for å hjelpe dem. Fint med tips om hvordan man kan hjelpe og pris eksempler f. eks hvis du ikke kjøper en ny paryme kan du gi et barn ……
    Lykke til !

  2. Ingrid sier:

    *parfyme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>