#4 Nødhjelp – barna får mat

Dette er fortsettelsen på bloggeboken: Et sant eventyr.

September 2008: Jeg var 19 år og befant meg helt alene i Gombolo landsby i Kenya. Landsbyen var sterkt rammet av tørke. I  kapittel 3 fikk jeg vite at barna på skolen ikke hadde mat.

Jeg sendte sms til mamma som var hjemme i Norge og hun lovet å sette inn 2000 kroner på kontoen min så jeg kunne kjøpe mat til de 365 barna på Gombolo Primary School. Jeg skulle reise rundt i verden i fire måneder til, så jeg kunne ikke bruke opp reisekassen min i Gombolo.

I Gombolo er det et berømt tre der alt skjer. Denne dagen var det foreldremøte under dette treet. Jeg fikk snakke med foreldrene til barna og spurte dem om de hadde gitt barna mat. Det hadde de ikke. Det stakk meg i hjertet. Tenk å være mor og ikke ha noe mat å gi til dine egne barn! Hvordan føles egentlig det?

Her er film av det som skjedde (anbefales på det sterkeste!)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wJL-u_YfBMg&feature=player_embedded]

For å være helt ærlig ble dette ganske overveldende. Norge er et av verdens beste land å bo i og vi lever utrolig fjernt fra denne virkeligheten som rammer så mange bare få timer utenfor vår egen stuedør.

Jeg vurderte sterkt å bare dra videre til Sør-Afrika og la disse menneskene leve som de sikkert var vant til, med sult, sykdom og elendighet. Men en stemme inne i meg sa at jeg måtte gjøre noe for å hjelpe i hvert fall de minste barna. De kunne jo ikke hjelpe seg selv. Alle fortalte meg at de var skikkelig sultne og det var heller ikke vanskelig å se.

Så jeg dro rett og slett på butikken sammen med noen lokale og betalte for at de skulle kjøre mat til barneskolen i Gombolo. Det var ikke mer komplisert enn det!

Hvis dere vil følge bloggeboken videre – subscribe i høyre spalte! Les mer om hva som skjer i landsbyen nå på Aid in Action

Her får barna mat!

Her er jeg (19 år) sammen med barna som har fått mat.

Her er kokka med bønner og mais. 50 øre per skolemåltid

365 barn i kø blir en ganske lang matkø.

Her står barna i kø for å fylle matboksene sine

Postet i Bloggebok
3 kommentarer på “#4 Nødhjelp – barna får mat
  1. Marie Loehren sier:

    Saa fint aa se disse videoene! Jeg begynte aa graate naar jeg saa den siste, og maatte vente litt med aa se ferdig. Det du har gjort har betydd en saa stor forskjell. Gleder meg til aa treffe deg i Oslo i sommer, ringer deg.

  2. Cassandra sier:

    Wow Anne Louise!! Jeg er stolt over å kjenne deg! :D Fikk et par tårer i øyekroken da jeg så denne filmen. Veldig rørende. Fantastisk at du har fått til å lage denne bloggen! Håper alt går strålende med prosjektet. Gud velsigne deg Anne! Glad i deg :) Klem fra meg!

  3. Thanks Anne for your are doing in our community may God bless you and your family. Now we have Water in Ngumbulu, Mombuni, and Kithangathing School, and i was told by Steve Nduu Kikuyuni Water project will start soon. I thanks Kingwa Kamencu for introducing you to me and now our community is green houses in Schools and our children a having food program, Next time think of Katangi disabled school they facing alot of problem and when you come kenya vist there. Thanks Alex Ndolo Kilele

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>