#5 Korn til 300 familier

Dette er fortsettelsen av bloggeboken: Et sant eventyr.

September 2008: Jeg var 19 år og på backpacking rundt kloden og hadde ganske tilfeldig havnet midt i en alvorlig tørke og sultkatastrofe i Øst-Kenya. I forrige kapittel kunne dere se at barna på Gombolo Primary fikk mat.

Før jeg skulle dra fra Gombolo snakket jeg med noen ledere i landsbyen for å finne ut om det var noe mer jeg kunne gjøre for å hjelpe dem. Svaret kom kjapt: Ja,  regnsesongen starter 14. oktober og vi har ikke noen såkorn å plante! Så vi trenger korn til å plante Maize (I Øst-Afrika spiser de veldig mye Maize, det og ser ut som vanlig mais, bare at den er hvit og ikke smaker noen ting)

Jeg spurte mange forskjellige folk og kom fram til at hvis hver familie fikk 2 kg korn, plantet dette riktig og det faktisk begynte å regne, så ville dette kunne gi hver familie ca. 700 kg. mat. Og gjett hvor mye det kostet for 2 kg korn? 25 kroner! Det er jo like mye som en pølse på Narvesen, så jeg tenkte det måtte være en fornuftig investering hvis det kunne gi mat til en familie på 10 personer i kanskje 5 måneder.

Så igjen begynte jeg å sende sms-er til familie, venner og kjente. Det var litt komplisert, for hver gang mobilen min ladet ut måtte jeg ta motorsykkeltaxi 7 km for å komme til et sted de hadde strøm, vente til mobilen var ferdigladet og så dra tilbake. Målet mitt var å hjelpe 200 familer. Men på noen dager hadde jeg samlet inn nok penger til å gi maisfrø til 300 familier!

Vi kjørte til Gombolo landsby med 300 pakker frø i den gule bilen. Her utenfor butikken.

Da vi skulle dele ut korn, ringte noen av de lokale lederne til myndighetene som ordnet slik at det kom en jordbruksekspert og lærte landsbybefolkningen om hvordan de skulle plante maisen best mulig. Her er en veldig kort film av det som skjedde:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D3AScV4kHH4&feature=player_embedded]

Dette prosjektet gikk ikke så bra som vi hadde håpet på. Subscribe til høyre for å følge med på hva skjedde videre! Det skjer mye både her og i landsbyen, les siste nytt på www.aidinaction.com

Litt dårlig bilde, men her er jeg med 600 kg. korn! Afrikanerne fikk sjokk når jeg (som hvit jente) ble med å bære inn sekkene på skolen.

Postet i Bloggebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>