#6 En feil i banken?

Dette er fortsettelsen av bloggeboken: Et sant eventyr. Året var 2008, jeg var alene på backpacking ute i den store verden. I Kenya kom jeg til en landsby hvor det var tørke og sultkatastrofe. Som dere kunne lese og se i de foregående bloggene,  brukte jeg sms til å samle inn penger fra familie og venner i Norge så barna på Gombolo Primary fikk mat og 300 familier fikk frø.
Jeg hadde ingen planer om å fortsette å hjelpe landsbyen. Lederne i landsbyen og jeg trodde myndighetene ville starte skolematprogrammet igjen ganske snart og at landsbyen ville få en avling fra frøene de fikk. Men noe skolemat kom aldri og maten jeg hadde kjøpt varte bare et par uker. Jeg reiste videre på backpacking til Sør-Afrika. En dag mens jeg var der, sjekket jeg bank-kontoen og oppdaget at en ukjent person hadde satt inn 5000 kr. på kontoen min. Jeg trodde det var en feil og ba pappa sjekke det ut. Men neida, det var en gardist som kjente en venninne av meg, hun hadde fortalt han at jeg var i Gombolo og at barna ikke hadde mat. Han ville også hjelpe dem.
Da hadde jeg ikke annet valg enn å sende pengene til skolen og be dem kjøpe mer mat. Dette viste seg å fungere. Jeg fikk høre fra flere hold at barna fikk mat. Det gjorde at jeg fortsatte å samle inn penger til skolemat.

Jeg fikk også video av at maten som ble delt ut til barneskolen og til de aller fattigste i flere landsbyer, her fra julen 2008:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7j0la0FeQI8]
Hvordan gikk det så med maisfrøene jeg skrev om i forrige blogg? Først fikk jeg meldinger om at regnet var kommet, masse regn! Alle var glade og maisen vokste, men etter noen uker så stoppet regnet og alle maisplantene tørket. Krisen var ikke over… Den skulle vise seg å bare bli verre og verre og verre. Det regnet faktisk ikke nok til å gi en ny maisavling før i februar 2010. Dvs. at de hadde dårlige avlinger i 2006-2007 og avlingen uteble totalt i 2008-2009. Når du er bonde og det nesten ikke regner på fire år har du et seriøst problem!

I resten av bloggeboken blir det action! Det at noen i det hele tatt gadd å sende meg penger så jeg kunne hjelpe landsbyen den første gangen gjorde at jeg trodde det var mulig å gjøre mer. Noe som har vist seg å være helt riktig. Storyen blir mer og mer spennende for hver dag som går, til og med denne uken har det skjedd mye spennende både her i Norge og der nede – sjekk siste nytt på Aid in Action

Her er noen av gutta på Gombolo Primary som fikk mat - herlige barn - de fortjener ikke å lide av sult!

Postet i Bloggebok
En kommentar på “#6 En feil i banken?
  1. Hei Anne Louise! Utrolig hyggelig å treffe deg i dag :) Du har gjort en fantastisk innsats og er en stor inspirasjon til alle! Jeg har skrevet litt om deg i bloggen min også om du vil gå inn å titte.. Jeg lånte et par bilder av deg, håper det går fint :)

    Hilsen Anita på Inspirator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>