#7 Sommerferien 2009

Dette er fortsettelsen av bloggeboken: Et sant eventyr. I 2008 kom jeg til landsbyen Gombolo på backpacking. Det var tørke, barna sultet og jeg startet å hjelpe dem. Kanskje litt klisje, men storyen sluttet ikke der! Det har skjedd uendelig mye siden det – her får du et lite glimt av hva som skjedde i 2009:

Rapportene fra Gombolo var klare, tørken og sulten ble verre og verre. Noen døde fordi de ikke hadde nok mat. Jeg bestemte meg for å dra tilbake til landsbyen i sommerferien og fikk med meg to andre jenter.

Før vi dro, tenkte vi veldig på hva vi kunne gjøre for å hjelpe landsbyen. Jeg snakket om å importere kurver og lurte på om vi kunne sette igang et matprogram for de voksne, hvor de jobbet for maten.

Jeg ante ikke hvordan vi kunne hjelpe dem! Så en av de første dagene da vi hadde kommet til Kenya ba jeg til Gud om at han skulle gi meg en god idé. Og det gjorde han. Det kom en tanke i hode mitt: Hva med å grave en demning? Det var ikke så dumt, tenkte jeg , da trenger vi jo bare kjøpe spader.

Jeg la ideen fram for landsbyledelsen, vi trengte ikke kjøpe spader – for det hadde alle, så det var bare å sette i gang så fort vi kom til landsbyen. Planen min var at kanskje 20-30 familier kunne bli med, men det gikk ikke helt sånn, da 90 personer var klare til å grave måtte jeg avvise resten. Det var vondt, de hadde ikke noe mat å gi barna sine.

Vi ansatte Elisabeth og Mr. Do til å registrere alle som kom, måle at de hadde gravd nok hver dag og dele ut mat. Fra registreringen fant jeg at de 90 personene forsørget 650 mennesker, derav 450 barn, så prosjektet ble litt større enn planlagt! Her er en liten film det er verdt å se:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b0ihaQbav70]

Her er de i gang. Elisabeth forteller dem hvordan de skal grave.
Av 90 personer som kom for å grave var det bare 3 menn!
Dag 2: Hver dag gravde de 60x60x60 cm. Vi ansatte to personer til å registrere de som ville være med, måle at de hadde gravd nok og dele ut mat.
Dette bildet er fra da demningen sto ferdig – gravd for hånd! Jeg er imponert!
De fikk 2 kg mais og 1/2 kg bønner når de hadde gravd sin del. Sånn holdt de på i flere måneder.

Da demningen sto ferdig i oktober 2009 begynte det å regne, her er den fyllt med vann. Dette ble brukt til å vanne trær

Postet i Bloggebok
4 kommentarer på “#7 Sommerferien 2009
 1. Andrea :)) sier:

  Jeg måtte bare legge igjen en kommentar… Jeg blir virkelig inspirert av alt du skriver. Jeg har også fått Kenya (og delvis Rwanda) lagt på hjertet av Gud.

 2. Ivar Urdalen sier:

  Utrolig inspirerende å lese om eventyret ditt Anne! Imponerende hvordan du klarer å organisere og innvolvere landsbyen :) Lykke til med arbeidet!

 3. therese sier:

  Du er virkelig en utrolig inspirerende person! wow. Utrolig spennende å se åssen du lar Gud bruke deg:D

 4. judith sier:

  Veldig imponert over alt du/dere har fått til. At én person kan hjelpe så mange er fantastisk!
  Håper at jeg en dag vil finne muligheten til å gjøre noe lignende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>